Iedere donderdag van 13 juni t/m 15 augustus 2024

Lopersinfo

Alles wat je moet weten over de Strandlopen.

Meedoen? Een of meerdere keren

Meedoen met de STARBALM Strandlopen kan op twee manieren: Als Klassementloper of als Losse loper. Wat zijn de verschillen?

Klassementlopers

Loop je mee als Klassementloper dan mag je alle 10 lopen meelopen. Je betaalt vooraf je inschrijfgeld en je krijgt van ons een borstnummer en een chip. Hiermee kunnen we je tijd meten en loop je dus mee in een van de ca 22 klassementen. Bij je inschrijving kun je het functioneel hardloopshirt bestellen voor 5 euro.
Schrijf je je van tevoren in en betaal je vooraf per bank dan krijg je ook nog een los kaartje voor een introducee. De kosten voor inschrijven op strand liggen 5 euro hoger dan vooraf.

Losse lopers

Losse lopers kopen een kaartje om die avond mee te lopen. Je krijgt geen borstnummer en je tijd wordt niet genoteerd, maar je krijgt bij terugkomst wel een vaantje of een medaille.

 

Alle lopers, Los of Klassement, krijgen van onze Dagsponsor bij de finish een kleine attentie en maken kans op een prijs in de verloting.

Data en tijden

Er wordt gelopen op 10 donderdagavonden vanaf 13 juni 2024 met de laatste op 15 augustus 2024. Mocht er een loop niet doorgaan zal er een extra loop gehouden worden op 22 augustus.

De start is om 19:30 voor alle afstanden. De kaartverkoop start om 18:45, de eerste avond iets eerder i.v.m. de drukte.

Aansluitend op de laatste loop zal de prijsuitreiking van de Klassementlopers plaatsvinden.

Start, finish en parcours

Start en finish zijn op het strand aan de Kon. Wilhelmina boulevard ter hoogte van het Palaceplein. De start is recht voor het nieuwe NRB/ZVN gebouw, iets naar links vanaf de afrit. Start van alle afstanden is om 19:30.

De helft van de afstand heen, waarbij richting Katwijk wordt gelopen en de andere helft weer terug.

Bij het keerpunt, gemarkeerd door een beachflag met daarop de afstand (2, 4 of 8), krijg je een stempel en is er een waterpunt (alleen 4 en 8 km).

Klassementlopers hebben zich ingeschreven voor een bepaalde afstand en we gaan er van uit dat je die ook loopt. Red je het niet en loop je een keer een kortere afstand, loop dan bij de finish niet over de timing mat. Losse lopers kunnen onderweg bepalen welke afstand ze lopen.

Het is overigens mogelijk om te wisselen van afstand. Vraag hier even naar bij de inschrijftafel.

Vervoer en parkeren

De STARBALM Strandlopen zijn prima per fiets, openbaar vervoer en per auto bereikbaar. Hou hierbij goed rekening met je aankomsttijd en dat er mogelijk rijen staan bij het inschrijven.

Fiets

Ben je ook voor en na het lopen sportief bezig dan kom je natuurlijk gewoon op de fiets. Een bewaakte fietsenstalling is er helaas niet, maar een ketting doet wonderen. En op verzoek letten we ook nog op je sleutels.

Bus

Ook met de bus zijn we goed bereikbaar. Neem vanuit Leiden bus 20 en vanuit Den Haag en Nieuw Vennep bus 90. Stap in alle gevallen uit bij de halte Parallel Boulevard. Met 5 minuten lopen ben je er.

Auto

Wil je met de auto naar de Strandlopen, geen probleem. Noordwijk is goed bereikbaar vanuit Den Haag (A44 en N206), Leiden (N206) en Amsterdam (A4 en A44 via Voorhout).
Parkeren is helaas ook in Noordwijk aan zee niet meer gratis. Betaald parkeren kan op het parkeerterrein bij de start of op de parkeerterreinen aan de Kon. Astrid boulevard (voorbij Huis ter Duin). Meer informatie over parkeren in Noordwijk vind je op Parkeerbeheer Noordwijk

De goedkoopste manier van Betaald parkeren op korte afstand is met de speciale parkeerkaart die je als Klassementloper kunt aanschaffen. Je betaalt dan 10 euro en kunt dan alle keren parkeren in betaald parkeren gebied. Vanaf 2024 gebeurt dit allemaal digitaal, meer informatie volgt.

Chips en timing

Sinds 2015 worden de tijden voor de klassementlopers bijgehouden middels het chip timing systeem van Race Result. Klassementlopers krijgen hiervoor bij inschrijving een chip en een enkelband. Om een brede start te houden wordt er bij de start niet over de mat gelopen, maar alleen bij de finish. Het verzoek is om niet met een chip bij de finish te blijven staan om problemen met de timing te voorkomen.

Na afloop worden de uitslagen uiterlijk de volgende dag gepubliceerd op de site. De uitslagen kun je filteren op de club waar je lid van bent en die je op kunt geven bij je inschrijving.

De borg voor de chip bedraagt 10 euro. Bij verlies of beschadiging dient een nieuwe chip aangeschaft te worden bij de wedstrijdtafel. Het verzoek is om niet op de chip te schrijven. Heb je moeite om jullie chips uit elkaar te halen schrijf dan het chipnummer met de naam op de achterkant van je borstnummer.

Klassementen en afstanden

Loop je mee als Klassementloper dan wordt je ingedeeld op basis van je leeftijd in een van ca 22 klassementen. Voor iedere combinatie van leeftijdsgroep, afstand en geslacht is er een klassement.

Uitzonderingen zijn de 2 km voor iedereen ouder dan 12 jaar en de 8 km voor de jeugd t/m 12 jaar. In het eerste geval mag er wel gelopen worden, maar zijn er geen prijzen te winnen en in het tweede geval wordt de afstand door ons afgeraden.

Leeftijdscategorieën

Jeugd t/m 8, t/m 12, t/m 15 jaar

Senioren tot 40 jaar, Veteranen 40+, 50+, 60+ en 70+

(Indeling op leeftijd datum eerste loop van het seizoen)

Afstanden

2 km, 4 km, 8 km                

Als Losse loper kun je onderweg nog bepalen welke afstand je loopt. Klassementlopers hebben zich ingeschreven voor een bepaalde afstand en we gaan er van uit dat je die ook loopt. Red je het niet en loop je een keer een kortere afstand, Loop dan bij terugkomst niet over de timingmat.

Het is overigens mogelijk om te wisselen van afstand. Vraag hier even naar bij de inschrijftafel.

Kosten deelname

De kosten om mee te doen met de STARBALM Strandlopen zijn als volgt:

Losse lopers

TypePrijs
Jeugd t/m 15 jaar3,00 euro
Senioren vanaf 15 jaar4,00 euro
Losse lopers kunnen zich voor de loop melden bij de kaartverkoop (niet de wedstrijdtafel). Er kan met pin of contant betaald worden, bij voorkeur gepast. Van losse lopers wordt de tijd niet geregistreerd.

Wil je met een grote groep meelopen (20+ personen), neem dan contact op met inschrijvingen via het contactformulier.

Klassementlopers

TypeVoorafStrand
Jeugd t/m 15 jaar15 euro20 euro
Senioren/veteranen va 15 jaar20 euro25 euro
Chipborg10 euro10 euro
Parkeerkaart10 euro10 euro
Hardloop t-shirt5 euro5 euro
Wij raden iedereen aan om van te voren in te schrijven via het formulier op deze site. Doe je dit en betaal je je inschrijfgeld vooraf dan krijg je een gratis losse loopkaartje voor een introducee. Inschrijven op strand is ook mogelijk, maar is duurder. Meld je bij de wedstrijdtafel en houd rekening met extra tijd hiervoor. Betaal met pin of contant, bij voorkeur gepast.

Gezien de kosten voor de chips hebben we hiervoor een borg in moeten voeren. Deze borg krijg je terug na inlevering van de chip na je laatste loop. Je kunt je chip natuurlijk ook houden voor volgend jaar.

EHBO en veiligheid

De EHBO op het parcours en bij de finish is in goede handen bij de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB). Tijdens de loop rijdt de jeep van de NRB met gediplomeerde EHBO’ers mee met de lopers en staan ze in contact met de keerpunten en finish. Bij de finish wordt de EHBO verzorgd vanuit het NRB gebouw.

Bij extreme weersomstandigheden, zoals (dreigend) noodweer of extreme hitte kan de organisatie besluiten aanvullende maatregelen te treffen of zelfs besluiten de loop af te gelasten. Dit kan ook na de start nog gebeuren. Wij wijzen er op dat, voor jullie en onze veiligheid, alle aanwijzingen van organisatie en aanwezige hulpdiensten, zoals de NRB, direct opgevolgd dienen te worden.

Reglement

Hieronder klun je het reglement downloaden van de STARBALM Strandlopen:

Reglement StarBalm Strandlopen 2024

De STARBALM Strandlopen worden mogelijk gemaakt door onze sponsors

Ga naar het inschrijfformulier