Loop 4 afgelast

Helaas, helaas hebben we moeten besluiten om de vierde loop op 6 juli een half uur voor de start af te lasten. Door onweer was het starten niet verantwoord.

Na overleg met de strandpolitie, Noordwijkse Reddingsbrigade en het KNMI bleek dat het risico op onweer tijdens de loop te groot was om honderden lopers veilig te laten lopen. En onweer is nu net bijna het enige waarvoor we afgelasten

Wat nu? We gaan er nog gewoon eentje langer door. De laatste loop is dan niet op donderdag 17 augustus, maar een week later op de 24e.

We begrijpen dat het voor lopers lastig was dat we het pas een half uur voor de start af hebben gelast en dat velen voor niets naar het strand zijn gekomen. Het beeld van de buien was om 5 en 6 uur nog niet zo dreigend om het af te gelasten. Vanaf het besluit lag voor ons de prioriteit op het strand en helaas niet bij de communicatie.

De Strandlopen worden niet gemakkelijk afgelast, eigenlijk alleen bij (dreigend) onweer. In 46 jaar strandlopen is dit voor zover bekend slechts de derde afgelasting.

 

Print Email